Project Description

Beleef Giethoorn!

Vanuit Vakantiepark Giethoorn beleeft u een geweldig dagje uit in Giethoorn of een weekendje weg in het Venetië van het Noorden. Ontdek Giethoorn!

Giethoorn en omgeving
Wie van plan is om op vakantie te gaan zou eens naar Giethoorn in de Kop van Overijssel moeten komen. Dit prachtige waterdorp vol historie en prachtige natuur is één van de mooiste plekjes in Nederland. Rond 1600 werd er in Giethoorn volop naar turf gegraven. Door het afgraven ontstonden er kleine meertjes. De bewoners legden vervolgens kanalen aan om per boot het veen te kunnen vervoeren. Beetje bij beetje ontstond zo een prachtig waterdorp. Niets voor niets wordt Giethoorn nu nog het Venetië van het Noorden genoemd. Giethoorn biedt veel mogelijkheden voor watersport. Op het water in Giethoorn kunt u zich van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat vermaken. Giethoorn heeft meerdere bedrijven waar boten worden verhuurd. Er is de keuze tussen een punter of een elektroboot. U krijgt een kaart mee met de verschillende vaarroutes.

Er zijn prachtige fietsroutes uitgezet in Giethoorn en omgeving. De fietsroutes gaan vaak dwars door het dorp en doorkruisen het prachtige omliggende natuurgebied Weerribben-Wieden. U fietst langs zwanen en zwarte sterns, langs uitgestrekte rietlanden, trilveen en kraggen wat drijvende eilandjes van riet zijn.

Bezienswaardigheden en tips in Giethoorn en omgeving

  • Museum de oude Aarde, Museum waar u alles te weten komt over sier- en edelstenen
  • Museum Gloria Maris, ook wel het schelpenmuseum genoemd
  • Museum ’t Olde Maat Uus, een originele Gieterse boerderij, -vissershuisje, -hooiberg en -tjasker tonen 100 jaar wonen en werken in Giethoorn
  • Duikersmuseum In den Coop’ren Duikhelm
  • De theetuin in Dwarsgracht

Giethoorn en Muziek
Muziek in Giethoorn staat voor drie spetterende muzikale festivals, waarbij de gitaarklanken in hartje zomer van veraf over de wateren van Giethoorn te horen zijn. Drie weekenden die bol staan met goede muziek, plezierige klanken en gezellige drukte, alles in een unieke omgeving.

Een onstuimige Drijf-In Blues Festival, die dit jaar al weer haar 27e verjaardag viert, met wederom een fantastische act op het waterpodium! Het vrolijke Rock Around Giethoorn met fenominale rock & roll klanken!Én dit jaar de 10e editie Wiedepop, met coverbands en nederlandstalige muziek. Prachtige cafés en etablissementen staan garant voor top-bands, die diverse avonden en middagen barsten van swingende gezelligheid. Loop over de bruggetjes van band naar band, of neem de borrelboot om u te vervoeren naar een andere locatie.

Dorpjes in de omgeving van het vakantiepark
Omdat we zo mooi in de Kop van Overijssel liggen zijn Friesland, Drenthe en Flevoland hier net om de hoek met de leukste stadjes en dorpen. Breng een bezoekje aan Stavoren, Hindelopen, Workum, Lemmer of ga naar Havelte, Appelscha en Diever. Het is allemaal zo leuk dat het moeilijk wordt om alles in één keer te zien.

Op een steenworp afstand liggen Oldemarkt, Giethoorn, Meppel, Steenwijk, Hasselt, Vollenhove en langs de oude Zuiderzeeroute vindt u de uitnodigende stadjes Blokzijl en Blankenham, waar kannonnen en kruithuisjes als enige getuigen van de dreigende zee overeind zijn blijven staan.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!