Ecowaterliner: Watertaxi

Duurzame watertaxi in Nationaal Park Weerribben Wieden

Varen, fietsen en wandelen zijn ideale manieren om het gebied van Nationaal park Weerribben Wieden te verkennen. Een combinatie hiervan wordt mogelijk gemaakt door tijdens, voor of na uw wandeling of fietstocht een rit te maken met de EcoWaterLiner. Zo ontdekt u op een fluisterstille manier hoe mooi en divers het Nationaal park Weerribben Wieden is.

De EcoWaterLiner heeft twee boten die zeven dagen per week varen van Giethoorn naar Blokzijl en weer terug met een tussenstop bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Sint Jansklooster. In combinatie met het WandelNetwerk kunt u een prachtige fiets- of wandelroute plannen en binnen 1 dag meerdere pittorekse plaatsen binnen WaterReijk aandoen, zoals bv. Giethoorn, Sint Jansklooster en Blokzijl.

Rondom Vakantiepark Giethoorn kunt u diverse kleine stadjes en dorpjes vinden. Zo treft u op 10 en 15 kilometer Meppel en Steenwijk aan. Dit zijn beiden oude vestingstadjes met een gezellig centrum. Op 35 kilometer ligt Zwolle, de geboorteplaats van Herman Brood en ook op 35 kilometer treft u Kampen aan. Sommige van deze plaatsen zijn per water bereikbaar, anderen kunt u per fiets- of wandeltocht bereiken terwijl u geniet van de prachtige natuur dat het luxe vakantiepark omringt tijdens uw weekend weg in Nederland.